Harmonické hubnutí aneb Spokojená se sebou i se svou postavou – 1. díl

Slovo hubnutí v ženách vyvolá nepříjemné pocity. Představí si diety a cestu plnou různých omezení a zákazů. Chtěla bych vás z toho vyvést a ukázat vám, že to může být cesta plná poznání a radosti.

Mnoho že si myslí, že zhubnout nedokážou, protože mají vyšší věk. Jiné zase věří v dědičnost. A další tíží špatná zkušenost, protože v minulosti váhu shodily a zas ji nabraly zpět. Jsem šťastná, že se mi podařilo vytvořit úplně jiné pojetí a koncept hubnutí, díky kterému ženám měním pohled na hubnutí. Vlastně je to pro mě životní styl, ve kterém jde o to, aby se každá žena co nejvíce propojila se svým nitrem a více rozuměla a vnímala své tělo a jeho signály.

My ženy jsem symbolem krásy, a proto je zcela přirozené, že chceme hezky vypadat a také se dobře cítit. Čím více jsme spokojené samy se sebou, tím je náš život harmoničtější a šťastnější. A o to přeci jde. Vraťme se ale k tomu, že se právě teď asi úplně dobře necítíte a chtěla byste to změnit.

Když se samy sobě přestáváte líbit

Možná patříte k ženám, které nabyly pocitu, že už jim to tolik nesluší. Postupně jste si přestala kupovat oblečení, které se vám líbí. Saháte po něčem, co až tak nevyzdvihne vaše křivky, které chcete spíše skrýt. A možná jste se zahalila do „zeštíhlující“ černé barvy i když někde uvnitř toužíte, obléknout se do barev a cítit se zase spokojená.

Ohýnek naděje

Některé z vás určitě občas utrousí kritickou poznámku při pohledu do zrcadla. A pak je tu část z vás, které už to raději neřeší a tuhle bolístku uzamknula uvnitř sebe na deset západů. Nicméně o ní ví a ohýnek naděje, že by to někdy mohlo být jiné tam stále je. A věřte, že je.

Pokud je žena nespokojená sama se sebou a se svou postavou, vždy to má dopad na její sebevědomí. Přichází stále více žen, které přijdou jen proto, že se chtějí cítit spokojené samy se sebou. Jsou to ženy, pro které mám mnoho poznatků, protože pro mě je zdraví a udržení si hezké postavy stylem, který miluji, protože je úzce spojen se sebeláskou a sebepoznáním.

Proč přibíráte na váze?

Těch důvodů je mnoho a pár jich zmíním. Asi vás překvapím tím, že hlavní příčinou nebývá jen jídlo, i když je to první věc, na kterou se většina žen zaměří. Každá z vás má jiné tělo a také jinou příčinu nabírání. Je to velmi individuální a neexistuje jeden všemocný návod.

I zdravá potravina se pro vás může stát nevhodnou a narušit rovnováhu v těle. Cílem není vyhazovat cokoli z jídelníčku, ale jíst potraviny tak, aby tělu prospěly. Díky plným supermarketům jsme se vzdálily přirozenému stravování podle ročních období.

Zdravé tělo nepřibírá

Také jsme uvěřily, že je zdravé, jíst každé ráno jogurty. Kupujeme jahody v zimě. Vytváříme v těle disharmonii, která oslabuje orgány. Oslabené orgány nakonec zapříčiní nabírání. Je to tak i se zdravím. Ráda říkám, že zdravé tělo nepřibírá. A skutečně to tak je.

Čím více jste vyčerpané, tím pomaleji hubnete

Dalším důvodem je vyčerpání. Žijeme v rychlé době a o jde ruka v ruce s únavou. Jen si představte, jak jste výkonné, když jste vyčerpaná. Jde vám práce od ruky? Když je tělo vyčerpané, nedokáže hubnout tak, jak to po něm chceme. Nemá na to sílu. Proto je potřeba i tohle vzít v patrnost.

Ani tímto to však nekončí. Než se vrhnete do čtení druhého, navazujícího dílu o hubnutí, chtěla bych vás pozvat na přednášku o Harmonickém hubnutí. Pokud jste z jiného města, zapište se na stránce pod město, kam je to pro vás nejblíže a věřím, že se brzy potkáme.

Lenka Pavlíková
Miluji osobní rozvoj, inspiruji a předávám nástroje k dosažení zdraví a životní svobody. Jsem autorkou e-booku 9 kroků k životní svobodě. Tento e-book je průvodcem pro každého, kdo se chce zbavit různých omezení, která člověku brání jít si za svými sny a touhami. Více o mně si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů