Doplňte palivo. Tělo není bezedný kelímek v McDonaldu.

Nevím, jak je to možné, ale lidé mají stále představu, že jejich tělo je něco jako bezedný kelímek v McDonaldu.

Stále svému tělu nakládají a myslí si, že ono to prostě vydrží. A já vám říkám, že nevydrží! Nemluvím teď jen o fyzické práci, ale i o psychické stránce.

Rok od roku mi přibývá klientů s psychickými problémy, s vyčerpáním a vyhořením. Zajímavé je, že vyhoření si málokdo uvědomuje.

Je opravdu neuvěřitelné, jak se člověk neustále něčemu přizpůsobuje a věří, že to tak musí být.

Když se klientů ptám, jak se cítí psychicky, odpoví, že asi docela dobře. Jenomže docela dobře pro ně mnohdy znamená, brát antidepresiva a už se nad tím ani nepozastavit.

Často svým klientům říkám, že bych je všechny potřebovala vzít na Bali a zůstat tam s nimi měsíc. Aby i oni poznali, co znamená mít klid v duši a pořádně si odpočinuli.

SAMSUNG CAMERA PICTURES  SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Pozor, dnes budu ráznější, ale některé reality nejsou jen růžové.

Nemůžu si pomoct, ale v některých firmách musí vedení chybět zdravý rozum. Studovaný člověk přeci musí chápat, že pokud svého pracovníka demotivuje nebo mu dá takové podmínky, že se dříve nebo později zhroutí, musí mu být nad slunce jasné, že bude hledat zas a znovu novou pracovní sílu.

To stojí další úsilí, ale i další nemalé peníze. Myslím, že je to dražší, než kdyby lépe pracoval se svými stávajícími lidmi a třeba je podpořil přírodními preparáty, které dokáží tělo i psychiku značně posílit.

Nechci, aby to vypadalo, že nemáte být sami k sobě zodpovědní. Je to pouze reakce na skutečnost, že lidé jsou vyždímaní a že to nakonec nevede ani k efektivitě.

Pokud cítím, že jsem neustále unavený, je potřeba se nad tím pozastavit.

Tělo volá o pomoc. Co je potřeba udělat? Nepřehlížet to. Když nemá rozum zaměstnavatel, musíte ho mít vy. Když vám bliká kontrolka, že nemáte v autě benzín, střelhbitě jedete natankovat. Proč tedy nenatankujete, když se hroutíte?

Opravdu vás chci dnes vyvést z přesvědčení, že zdraví jsme dostali do vínku a více se o něj nemusíme starat. Nebo ještě líp, že se o něj bude starat někdo jiný. Je mi to líto, ale opravdu nebude.

To je pořád kroucení, že zdraví něco stojí. Jo jo, stojí. Tak jako mobil něco stojí, auto něco stojí, ale ani mejdánky nejsou zadarmo. A tak si dáme mejdánek pro lepší zdraví.

Výborné doporučení pro vás:

» Pokud jste vyčerpaní jen trochu, kupte si Levamin. Kapejte intuitivně. Začněte na deseti kapkách třikrát denně a zvyšujte dle pocitu. V návodu je třikrát dvacet. K tomu si dejte čaj Achyrocline. Pohladí vaše nervy. Chuť má podobnou jako petržel.

» Kdo jste více unavení, ale ještě občas zajiskříte, doplňte Levamin o Lipodestron. Opět si vyzkoušejte, kolik tablet vám bude dělat dobře. Začněte jednu ráno a v poledne a pak třeba ještě přidejte jednu odpoledne. Není vhodné u lidí s vysokým tlakem. Tam bych dala raději Levamin a Cordyceps.

» Pro ty z vás, co jste vyšťavení, opravdu není na co čekat. Pořiďte si přípravek Sir Anton´s secret. Je velmi silný. Dá se nakombinovat s dalšími přípravky, ale pokud by na vás byl málo, pak se obávám, že jste na hraně a doslova hazardujete se svým zdravím. Nasaďte si dvě tablety ráno a dvě po obědě. Večer ne, ať dobře spíte. I tady je potřeba upravovat podle toho, jak velké je vyčerpání.

Pokud byste si s tím nevěděli rady a potřebovali pomoct, napište e-mail.

V neposlední řadě doplňujte palivo i tím, co milujete.

Dopřejte si relax.

Ne, že to nejde, prostě to udělejte. Procházka parkem, lesem, výlet, každému dle jeho potřeb. Kupte si letenky a udělejte si prodloužený víkend. Svět se nezboří, když si občas něco dopřejete mimo plán a představy toho, jestli je to vhodné.

Při vyčerpání je potřeba dělat několik věcí souběžně:

  • Musíte tělu dodávat palivo ve formě vhodných přípravků. Opravdu nelze jen brát, musíte tělu i dávat.
  • Je potřeba přehodnotit, co je nutné a co počká.
  • Měnit staré návyky za nové, vhodnější.
  • Zaměřit se na efektivitu.
  • Naučit se delegovat. Nemusíte být na všechno sami.

Šetřete své síly, dávejte svému tělu to nejlepší a ono vám to tisíckrát vrátí. A nakonec ještě malý relax.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenka Pavlíková
Miluji osobní rozvoj, inspiruji a předávám nástroje k dosažení zdraví a životní svobody. Jsem autorkou e-booku 9 kroků k životní svobodě. Tento e-book je průvodcem pro každého, kdo se chce zbavit různých omezení, která člověku brání jít si za svými sny a touhami. Více o mně si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů